• Levec 38 a, 3301 Petrovče
  • 03 42 85 580
  • salobir@siol.net

Predstavitev

Začetki podjetja segajo v leto 1987, ko je gospod Norbert Salobir ustanovil podjetje SALOBIR, ki se je na začetku ukvarjalo s proizvodnjo brizganih dioptrijskih okvirjev. Za proizvodnjo očal ga je navdušil gospod Franjo Rožič starejši.

Podjetje je rastlo in s tem so se pokazale potrebe po optičnih storitvah. Tako se je dve leti kasneje, 1989 leta odprla prva optika v Žalcu. Že leta 1992 pa se je zgradil nov obrat za brizganje očal in optika, na lokaciji v Levcu, katera deluje še danes. 1996-ga leta smo opustili tehnologijo brizganja in prešli na proizvodnjo rezkanih očal in za ta namen kupili pet osni CNC obdelovalni stroj. Na začetku je bilo v podjetju zaposlenih 6 ljudi. Z rastjo podjetja in nakupom še dveh CNC strojev pa se je povečalo tudi število zaposlenih, ki danes šteje okoli 35 ljudi.
Optike Salobir
S širitvijo proizvodnje pa so se v letih 1994, 1995 in 2003 odprle tudi nove optike in sicer v Kopru, Celju in Murski Soboti. Podjetje je na začetku delovalo na prostorih bivše Jugoslavije, danes pa se lahko pohvalimo, da naša očala najdemo po celem svetu.

       Proizvodnja

Proizvodnja
Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja očal iz plastike (acetate) po naročilu kupca. Glede na zahtevnost izdelave očal, je potrebno tudi do 30 različnih operacij.

Za ta namen uporabljamo namenske 5-osne CNC obdelovalne stroje proizvajalca CMS, za rezkanje frontalov in druge obdelovalne stroje ki so potrebni za proizvodnjo očal od risbe do gotovega izdelka.